Odwieczny problem człowieka - OLSZAK, Wojciech (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2018)
Recenzja książki: W. Załuski, Przeciw rozpaczy. O tragicznej wizji świata i sposobach jej przezwyciężania, Copernicus Center Press, Kraków 2014.