Tolkien a teologia - GARBOL, Tomasz (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2020)
Recenzja książki: P.A. Gruszczyński, Problematyka zła w twórczości J.R.R. Tolkiena. Ocena w świetle teologii katolickiej, Wydawnictwo KUL, Lublin 2018.