Myślenie według sacrum - STRZELECKI, Ryszard (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2020)
Recenzja książki: J. Michalczuk, Między zwątpieniem a nadzieją. Wokół problematyki sakralnej w dramacie polskim po roku 1989, Wydawnictwo KUL, Lublin 2018.