O wizualności rzeczywistości - MOSKAL, Angelika (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2019)
Recenzja książki: Rzeczywistość i jej obrazowe reprezentacje, red. M.T. Kociuba, A. Sajur, Wydawnictwo UMCS, Lublin 2017.