Dokąd zmierza religijność w czasach współczesnych? - ZEMŁO, Mariusz (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2016)
Recenzja książki: J. Mariański, Megatrendy religijne w społeczeństwach ponowoczesnych. Studium socjologiczne, Wydawnictwo Adam Marszałek, Toruń 2016.