W kręgu refleksji o New Age - STĘPIEŃ, Maciej B. (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2016)
Recenzja książki: R.T. Ptaszek, Nowa era religii? Ruch New Age i jego doktryna. Aspekt filozoficzny, Wydawnictwo KUL–Wydawnictwo Academicon, Lublin 2015.