Pojęcie suwerenności narodu a problemy dnia dzisiejszego - MUSIELEWICZ, Michael P. (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2015)
Recenzja książki: G. Nootens, Popular Sovereignty in the West: Polities, Contention, and Ideas, Routledge, New York 2013