Propozycje „Ethosu” - MIKULSKA, Patrycja; CHUDA, Mirosława (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2015)
Propozycje "Ethosu. Kwartalnika Instytutu Jana Pawła II KUL": A. Scola, Warto żyć we wspólnocie. Religia, polityka, ekonomia, tłum. M. Masny, Wydawnictwo Gaudium, Lublin 2015; K. Kummer, Opowiadania i słuchowiska. Klatka, Wydawnictwo Episteme, Lublin 2015.