O kurczeniu się (a być może zaniku?) „świata życia” - CHABRAJSKA, Dorota (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2015)
Filozoficzny felieton o zmianach w ludzkim Lebenswelt wywołanych postępem technologicznym i dominacją urządzeń elektronicznych.