O roli kerygmatu w badaniach literackich - GRZECHNIK, Karol (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2015)
Recenzja książki: J. Borowski, E. Fiała, I. Piekarski (eds.), Interpretacja kerygmatyczna. Doświadczenia – re-wizje – perspektywy, Lublin: Wydawnictwo KUL, 2014.