Propozycje „Ethosu” - MIKULSKA, Patrycja; CHABRAJSKA, Dorota; CHUDA, Mirosława (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2014)
Propozycje "Ethosu. Kwartalnika Instytutu Jana Pawła II KUL": M. Marzano, Oblicza lęku, Oficyna Naukowa, Warszawa 2013; Chrześcijaństwo i bezpieczeństwo. Znaczenie Jana Pawła II w dyskursie polemologiczno-irenologicznym, red. T. Kośmider, K. Gąsiorek, C. Smuniewski, Instytut Papieża Jana Pawła II, Warszawa 2014; Etyka i literatura. Antologia tekstów, red. A. Głąb, Wydawnictwo KUL, Lublin 2014; J. Baziak, Całe stworzenie. Wiersze wybrane i nowe 1974-2014, Towarzystwo Inicjatyw Kulturalnych w Bydgoszczy–Instytut Wydawniczy Świadectwo, Bydgoszcz 2014.