Potęga wizerunku? - CHABRAJSKA, Dorota (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2014)
Felieton poświęcony utopijnej wierze w moc obrazów we współczesnej kulturze, omawiający następujący po niej proces stopniowego zastępowania realnych bytów ich obrazami mentalnymi, a także odwołujący się do różnych przykładów takiej praktyki oraz jej konsekwencji.