Propozycje „Ethosu” - CHABRAJSKA, Dorota; CHUDA, Mirosława (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2014)
Propozycje "Ethosu. Kwartalnika Instytutu Jana Pawła II KUL": S. Baron-Cohen, Teoria zła. O empatii i genezie okrucieństwa, Smak Słowa; Pięknie jest służyć. Dziedzictwo duchowe Jana Pawła II, red. ks. A. Dobrzyński, Fundacja Jana Pawła II–Ośrodek Dokumentacji i Studium Pontyfikatu; Moc i piękno wiary. Credo w katechezach środowych Jana Pawła II, red. ks. A. Dobrzyński, Fundacja Jana Pawła II–Ośrodek Dokumentacji i Studium Pontyfikatu, 2014).