O przyjaźni w dwudziestu czterech odsłonach - KOWALIK, Justyna (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2013)
Recenzja książki: Przyjaźń w kulturze staropolskiej, red. A. Czechowicz, M. Trębska, Wydawnictwo KUL, Lublin 2013, w druku.