Propozycje „Ethosu” - CHABRAJSKA, Dorota; CHUDA, Mirosława (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2013)
Propozycje "Ethosu. Kwartalnika Instytutu Jana Pawła II KUL": M. Trojan, Na tropie zwierzęcego umysłu, Wydawnictwo Naukowe Scholar; J. Marks, Ethics without Morals: In Defense of Amorality, Routledge; R. Scruton, Green Philosophy: How to Think Seriously about the Planet, Atlantic Books; ks. T. Kuczyński, Od poznania świata do poznania Boga, Petrus.