Spór o ubój rytualny – kolizja racji absolutnych - WIERZBICKI, Alfred M. (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2013)
Felieton o etycznych założeniach leżących u podstaw kontrowersji wokół rytualnego uboju zwierząt.