Sacrum w literaturze PRL−u - KACZMAREK, Michał (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2011)
Sprawozdanie z Konferencji „Potrzeba sacrum. Literatura polska okresu PRL−u”, KUL, Lublin, 21−23 X 2010.