Cierpliwość i determinacja - Szymanowski, Maciej (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2026)
Recenzja książki: A. Grajewski, W dialogu i zwarciu. Stolica Apostolska wobec sowieckiego komunizmu 1917-1991, Kolegium Europy Wschodniej, Warszawa–Wojnowice 2024.