Specyfika fenomenologii francuskiej - MRÓWKA, Kazimierz (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2013)
Recenzja: Między przedmiotowością a podmiotowością: intencjonalność w fenomenologii francuskiej, red. A. Gielarowski, R. Grzywacz, Wydawnictwo Ignatianum–Wydawnictwo WAM, Kraków 2011.