Tożsamość narodu w dobie niepodległości - NOWACKI, Albert (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2013)
Sprawozdanie z Międzynarodowej konferencji „Współczesne przemiany na Ukrainie: kultura – język – literatura – religia, KUL, Lublin, 11-12 X 2012.