Pisarz na nowo odczytany - SAJDEK, Wiesława; ZAJĄCZKOWSKI, Ryszard (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2013)
Sprawozdanie z Ogólnopolskiej konferencji „Świat kultury Romana Brandstaettera”, KUL, Lublin, 27 XI 2012.