Posoborowa niespodzianka - ŻUREK, Sławomir J. (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2012)
Recenzja książki: ks. R. Skrzypczak, Karol Wojtyła na Soborze Watykańskim II. Zbiór wystąpień, tłum. M.T. Szczepański, M. Romaniuk, Centrum Myśli Jana Pawła II, Warszawa 2011.