Estetyka afirmacji, czyli „pięknie jest móc istnieć” - KAWALEC, Anna (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2012)
Recenzja książki: G. Pöltner, Estetyka filozoficzna, tłum. J. Zychowicz, Wydawnictwo WAM, Kraków 2011