Propozycje „Ethosu” - CHABRAJSKA, Dorota; RITTER, Cezary; MIKULSKA, Patrycja (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2012)
Propozycje „Ethosu”: Urszula M. Mazurczak, Cielesność człowieka w średniowiecznym malarstwie Italii, vol. 1, Wydawnictwo KUL, Lublin 2012. Roger Scruton, Understanding Music: Philosophy and Interpretation, Continuum; London–New York 2009. Ian Stewart, Dlaczego prawda jest piękna. O symetrii w matematyce i fizyce, Massachusetts, 2007, trans. T. Krzysztoń, Prószyński i S-ka, Warszawa 2012. Jerzy W. Gałkowski, Człowiek – praca – wartości, Wydawnictwo KUL, Lublin 2012.