Świat według Baruya - KOCIUBA, Maciej T. (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2011)
Recenzja: M. Godelier, Zagadka daru, tłum. M. Höffner, Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, Kraków 2011.