Język w służbie wiary i kultury - FILIPIAK, Maria (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2021)
Wypowiedzi Jana Pawła II, Benedykta XVI i Franciszka o języku jako narzędziu głoszenia Ewangelii, kształtowania człowieka i budowania wspólnoty. Bibliografia obejmuje wypowiedzi z lat 1978-2021.