Pokarm duchowy i pokarm dla ciała - FILIPIAK, Maria (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2022)
Wypowiedzi papieży Jana Pawła II, Benedykta XVI i Franciszka o darze Eucharystii i solidarności z głodującymi. Bibliografia obejmuje wypowiedzi za lat 1978-2021.