„Nie jesteście i nigdy nie będziecie osamotnieni” - FILIPIAK, Maria (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2022)
Bibliografia wypowiedzi papieży Jana Pawła II, Benedykta XVI i Franciszka z lat 1978-2022. Wypowiedzi obejmują papieskie homilie, orędzia i przemówienia, a także fragmenty encyklik i innych dokumentów, dotyczące samotności i powinności towarzyszenia bliźniemu w potrzebie.