Wolność zakorzeniona w prawdzie - FILIPIAK, Maria (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2022)
Bibliografia wypowiedzi papieża Jana Pawła II z lat 1978-2005. Wypowiedzi obejmują papieskie homilie, orędzia i przemówienia, a także fragmenty encyklik i innych dokumentów, dotyczące wolności oraz jej relacji do dobra, prawdy i sprawiedliwości.