Wolność – godność – odpowiedzialność - FILIPIAK, Maria (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2023)
Bibliografia wypowiedzi papieży Benedykta XVI i Franciszka z lat 2005-2023. Wypowiedzi obejmują papieskie homilie, orędzia i przemówienia, a także fragmenty encyklik i innych dokumentów, dotyczące dążenia do wolności, jej warunków i obrony.