Godność – sprawiedliwość – solidarność - FILIPIAK, Maria (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2024)
Bibliografia wypowiedzi papieży Jana Pawła II, Benedykta XVI i Franciszka z lat 1978-2023. Wypowiedzi obejmują papieskie homilie, orędzia i przemówienia, a także fragmenty encyklik i innych dokumentów, dotyczące godności jako fundamentu prawdziwie ludzkiego społeczeństwa.