On Truth and Post-truth - FILIPIAK, Maria (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2024)
Wypowiedzi papieży Jana Pawła II, Benedykta XVI i Franciszka o doniosłości prawdy jako warunku rozwoju człowieka i fundamencie wolności, sprawiedliwości społecznej oraz pokoju. Bibliografia obejmuje wypowiedzi z lat 1978-2023.