Pontyfikat Jana Pawła II w dokumentach KGB. O fiasku sowieckiej polityki ateizacyjnej - HAŁAGIDA, Igor (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2024)
Recenzja książki: „Żarliwy antykomunista”. Pontyfikat Jana Pawła II w dokumentach KGB Ukraińskiej Socjalistycznej Republiki Sowieckiej (1978-1991). Wybór, oprac. A. Grajewski, Centrum Mieroszewskiego, Warszawa 2023.