Socjologia i pedagogika religii wobec współczesnych przemian religijności - LIBISZOWSKA-ŻÓŁTKOWSKA, Marta (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2024)
Recenzja książki: Janusz Mariański, Religijno-socjologiczne wyzwania dla pedagogiki religii. Studium socjologiczne, Wydawnictwo Adam Marszałek, Toruń 2021.