Hokusaia obrazy świata, który przeminął - RAJEWSKI, Maciej (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2022)
Recenzja książki: T. Clark, Hokusai: The Great Picture Book of Everything, The British Museum Press, London 2021.