Batalia o człowieka w kulturze współczesnej - KACZMAREK, Wojciech (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2025)
Recenzja książki: R. Strzelecki, Osoba w myśli współczesnej. Model badania sfery podmiotowej w tekstach kulturowych, Wydawnictwo Uniwersytetu Kazimierza Wielkiego, Bydgoszcz 2025