Wokół pojęcia granicy - GUTOWSKI, Piotr (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2022)
Recenzja książki: Na pograniczu narodów i kultur. Polska. Europa. Ameryka, wybór i oprac. B. Wróblewski, Ł. Janicki, Czytelnik – Wschodnia Fundacja Kultury „Akcent”, Warszawa–Lublin 2020.