Osobowość – biografia – pisarstwo. O splocie życia i dzieła Zofii Kossak-Szczuckiej - BUGANIK, Katarzyna (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2021)
Recenzja książki: Zofia Kossak-Szczucka. Służba, Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego, Łódź 2021.