Jak wykuwała się koncepcja Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego - BURCZAK, Krzysztof (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2021)
Recenzja książki: A. Dębiński, M. Pyter, Wizjoner i realista. O Idzim Radziszewskim – twórcy Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego, Wydawnictwo KUL, Lublin 2020.