Adama Strzembosza potyczki z PRL-em - BARAN, Adam F. (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2018)
Recenzja książki: A. Strzembosz, Między prawem i sprawiedliwością, rozmawiał: S. Zakroczymski, Biblioteka „Więzi”, tom 334, Warszawa 2017.