Wojtyła w poszukiwaniu formy pojemnej - WIERZBICKI, Alfred M. (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2018)
Recenzja książki: Z. Zarębianka, Spotkanie w Słowie. O twórczości literackiej Karola Wojtyły, Wydawnictwo Pasaże, Kraków 2018.