Farmakologia i ideologia. Wokół moralnych kontrowersji związanych z przemysłem farmaceutycznym - CHRÓL, Mateusz (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2020)
Recenzja książki: E. Kaczmarek, Gorzka pigułka. Etyka i biopolityka w branży farmaceutycznej, Wydawnictwo Naukowe Scholar, Warszawa 2019.