Światowe Dni Młodzieży. O styku religii instytucjonalnej z kulturą popularną - MARIAŃSKI, Janusz (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2020)
Recenzja książki: E. Stachowska, Światowe Dni Młodzieży w Krakowie w perspektywie socjologii religii, Zakład Wydawniczy Nomos, Warszawa 2019.