Personalizm i stereotypy - MIKULSKA, Patrycja (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2016)
Recenzja książki: J. Melonowska, Osob(n)a: kobieta a personalizm Karola Wojtyły–Jana Pawła II. Doktryna i rewizja, Difin, Warszawa 2016.