Grzechy kolonializmu - WŁODEK, Patrycja (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2016)
Recenzja książki: K. Loska, Postkolonialna Europa. Etnoobrazy współczesnego świata, Universitas, Kraków 2016.