Samospełnienie powołaniem osoby - JASIŃSKA, Katarzyna (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2016)
Recenzja książki: I. Mizdrak, Ku wolności i samospełnieniu człowieka. Zarys antropologii filozoficznej Karola Wojtyły, Uniwersytet Papieski Jana Pawła II. Wydawnictwo Naukowe, Kraków 2014.