Czy można zrozumieć zło? - GUŻYŃSKI, Jakub (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2016)
Recenzja książki: M. Jaranowski, Rekonstrukcja zła. Etyczne aspekty opresji w świetle refleksji „ocalonych”, Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu Mikołaja Kopernika, Toruń 2015.