O dramacie i teatrze religijnym - MOTYKA, Urszula (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2015)
Recenzja książki: Dramat i teatr religijny. Wyróżniki i paradygmaty. W stulecie urodzin Profesor Ireny Sławińskiej, red. W. Kaczmarek, J. Michalczuk, Wydawnictwo KUL, Lublin 2014.