Propozycje „Ethosu” - CHUDA, Mirosława; CHABRAJSKA, Dorota (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2015)
Propozycje "Ethosu. Kwartalnika Instytutu Jana Pawła II KUL": św. Hildegarda z Bingen, Wyjaśnienie „Symbolu” św. Atanazego, tłum. i oprac. M. Kowalewska, Centrum Oświatowo Dydaktyczne–Wydawnictwo Adalbertinum, Ełk 2015; Historia filozofii arabskiej, tłum. K. Pachniak, A. Wąs SVD, red. P. Adamson, R.C. Taylor, Wydawnictwo WAM, Kraków 2015.