O Leszku Mądziku i jego teatrze plastycznym - SAWICKI, Stefan (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2015)
Laudacja wygłoszona 27 listopada 2014 roku podczas uroczystości wręczenia Leszkowi Mądzikowi Krzyża Pro Ecclesia et Pontifice.